Server Connection : Disconnected

#1

I had to re-install my shake due to a bad sd card. Once I replaced and got everything back online the server connection shows disconnected. I have verified that the shake and connect to the internet with no issues. attached are the logs

RSH.R1CCE.2019-07-11T14_33_38.logs.tar (797 KB)

Richard

AM.R1CCE.00.E[HZ,NZ,NN,NE]

Raspberry Pi Model : 3 Model B
System Status : BOOTING
System Version : 0.15
Local IPv4 : 192.168.1.51
Data Producer : ON
Data Consumer : ON
Data Forwarding : ON
Server Connection : Disconnected
Latitude : 33° 19’ 29.64’’
Longitude : -111° 59’ 7.44’’
Elevation : 379 m
System Time : 2019-07-11 19:25:45 UTC
Disk Usage : 20% Used – 11995Mb Available
CPU Temp : 67.68 C / 153.8 F
Uptime : 0 Days 0 Hours 25 Minutes
#3

Welcome to the forum and thank you for sending the log files.

@ivor - can you take a look? The log files suggest:

  1. The Raspberry Shake board is not connected and the firmware version cannot be determined (postboot.log). Yet the firmware version is posted to myshake.out. See odf…err for some weird STM32 errors.

  2. heli and ows are not running (myshake.out). Nothing in SL buffer (myshake.out), yet all 3 docker containers are up and running.

  3. Neither Ethernet not Wifi are up (myshake.out) yet wlan0 has an IP (myshake.out). Wifi is enabled but the kernel modules are not loaded.

#4

Since the wifi is running and I can login remotely with no issues. I would say something is wrong with the log capture program or I have a bad sd card. I am going with the bad sd card and try another one. I will let you know if anything changes.

Richard

1 Like
#5

went with a new sd card and everything seems to be working. Thanks for your help!!

RSH.R1CCE.2019-07-15T14_28_34.logs.tar (373 KB)

AM.R1CCE.00.E[HZ,NZ,NN,NE]

Raspberry Pi Model : 3 Model B
System Status : RUNNING
System Version : 0.15
Local IPv4 : 192.168.1.51
Data Producer : ON
Data Consumer : ON
Data Forwarding : ON
Server Connection : Connected
Latitude : 33° 19’ 30’’
Longitude : -111° 59’ 7.8’’
Elevation : 379 m
System Time : 2019-07-15 14:29:17 UTC
Disk Usage : 20% Used – 12028Mb Available
CPU Temp : 70.91 C / 159.6 F
Uptime : 0 Days 0 Hours 8 Minutes
2 Likes